Economie

Het belangrijkste deel van de economie van Noord-Korea draait om landbouw om te zorgen dat de mensen eten hebben. Noord-Korea mag geen spullen in het buitenland kopen, vandaar dat veel spullen heel ouderwets zijn. Ze gebruik nog hele ouderwetse spullen voor de landbouw. De tractoren die ze gebruiken zijn zo oud, dat ze bij ons vaak in een museum staan. 

 

In Noord-Korea heb je ook veel fabrieken om spullen te maken als kleding. Ook heb je er veel mijnen voor kolen. Op branddende kolen kunnen de mensen koken. Ze gebruiken dat als brandstof. Noord-Korea verkoopt nog wel wat spullen aan Zuid-Korea en China. Deze landen betalen vaak met voedsel. Je mag niet met echt geld betalen, omdat Noord-Korea met dat geld weer wapens wil kopen. De hele wereld koopt en verkoopt bijna niets aan Noord-Korea. De landen hopen dat Noord-Korea daarom stopt met het maken van kernwapens voor hun leger. De leider Kim Jong-Un gaat gewoon door met het maken van kernwapens. Hierdoor is Noord-Korea heel erg arm. Het land heeft wel veel olie in de grond, maar doordat andere landen hebben afgesproken dit niet te kopen, kunnen ze niets verdienen.

 

 

Toerisme naar Noord-Korea is ook bijna niets. Je mag niet zomaar een reis boeken naar Noord-Korea. Je moet een vergunning hebben. Als je een vergunning krijgt dan mag je het land niet alleen in. Er blijft altijd een politieagent bij je die kijkt wat je doet. Zij bepalen zelfs waar je een foto van mag maken.  Ze verdienen dus niet veel aan het toerisme.  

De munteenheid in Noord-Korea is de Noord-Koreaanse Won. Het gebruik van buitenlands geld is verboden. Eén EURO is ongeveer 1000 WON waard. Een kilo rijst kost ongeveer 50 WON. Omgerekend dus 5 EURO cent. Noord-Koreanen hebben gemiddeld 120 EURO per maand te besteden.

Maak jouw eigen website met JouwWeb